Referenser


Mayvy Kjellström
chefssekreterare på ASG

"Bengt avväpnade oss med sin otroliga humor. De chefer jag pratat med efteråt uppskattade alla möjligheten att vara med på seminariet. Flera av dem var lite dämpade i sina kommentarer – de hade fått så mycket nytt att fundera över att tankarna bara gick runt i huvudet på dem."

Eivor Brockhagen
BROCKHAGEN Utbildning & Utveckling AB

"Ett bra fungerande team är en nödvändighet för Bengt. Han leder sitt med stort kunnande och självklar pondus. Bengt lär gärna ut hur man gör."

Kazuhiko Kawasaki
Ekonomiprofessor
Hokkaido Tokai University
Sapporo, Japan

"Det var både intressant och givande när Bengt besökte oss här på universitetet."

Agneta Derrien
European Youth Center
Strasbourg

"Ditt besök här och din föreläsning gav oss mycket att tänka på. Vi är glada för att ha dina böcker här på biblioteket så att många kan ta del av dem."

Johanna, 17 år
Hej Bengt.
Johanna, heter jag. Sjutton år och går på gymnasiet. Jag satte mig precis ner, helstressad för att skriva mitt fördjupningsarbete i Psykologi A, som jag nu läser. Ämnet jag bestämt är "tillit". Det ska vara klart imorgon och jag har inte ens börjat.
Jag började med att söka på internet och då kom en text du skrivit upp. Jag kunde känna igen mig i mycket av det du skrivit och kan ha användning för det i mitt arbete. Framförallt känner jag nu att för att det ska fungera mnåste jag ha tillit till mig själv, trots tidspressen.
Tack.

Kent Thunell
Skellefteå Kraft

"Bengt Elmén lämnar ingen oberörd."

Lennart Boksjö, vVD
The Foresight Group

"Den mest uppskattade gästföreläsaren vi hade under hela vårt träningsprogram med Primus/Allti var nog Bengt Elmén. Det gav oss alla en verklig 'kick' – på alla sätt."

Ron Watson, utbildare
"Bengt Elmén är ingen vanlig föreläsare i positivt tänkande. Bengt använder exempel från sitt eget liv för att förmedla sitt budskap. Hans humor tillsammans med en förmåga att skapa dialog mellan sig och deltagarna engagerar och aktiverar publiken. Bengt Elmén tillhör de nya folkbildare som är på frammarsch i Sverige."

Karin Jalvén
Utbildningssekreterare
Södertörns Högskola

"Bengts första bok fick mig att äntligen våga söka till danshögskolan. Jag kom in och utbildade mig till danspedagog – trots att jag redan hade en fil. mag. i geografi. Sedan fick jag ett stipendium och kunde åka till Madrid för att studera flamenco i två månader. Idag arbetar jag som flamencolärare – utöver mitt arbete här på högskolan."

Emelie Sandolf, 11 år
"Hej Bengt! Det var värkligen kul och roligt och uppskattande att du var här. Jag undrar om du mår bra? Jag hoppas det. Just nu är jag i Skolan och klockan 13.50 och tänker på vad kul det var att du var här. Jag tycker att du är helt normal bara att du sitter i rullstol även fast det är andra som inte tycker det. Min adress är -- om du vill skriva till mig. Emelie"

Brita Ulfsax, AF-chef
Hässleholm

"Bengt förmedlade till oss budskapet om 'att se möjligheter, istället för hindren', från en helt ny sida och utifrån helt andra förutsättningar, än dem vi vanligtvis utgår ifrån. Hans framställning och utstrålning åstadkom dessutom att vi efter en stund helt glömde bort hans begränsningar. Tiden kändes alltför kort. Våra värderingar fick nya och helt annorlunda proportioner och vi fick en 'plattform' att arbeta vidare ifrån."

Bo Bjelvehammar, rektor
KomVux i Ystad

"Bengt Elmén är ett fenomen. Humor, kunskap och känsla skapar en enhet av ANGELÄGENHET. Orden väcker tankar och reflektioner, som är nödvändiga för ALLA. Bengt Elmén behövs för människoarbetare!"

Anders Berglund, VD
Kooperativet Olja
"Jag har haft stora förväntningar på den här veckokursen, och de har infriats 'med råge'. Bengts sätt att leda det hela har varit mycket bra."

Ola Sundberg, AMI-chef
Nässjö

"Med humor och väl grundade värderingar utmanar Bengt sina kursdeltagare och får frågorna att gå på djupet, ställda i relation till deltagarnas egna erfarenheter och kunskaper.”

Ingegerd Esselwall-Dahl
Assistent
Sävsjö Kommun
"Ett viktigt och bra sätt för att få ut mesta möjliga av din kurs var att läsa boken ’Ditt ansvar och mitt’. AKTIVT! Då har man förkunskaperna som gör att man förstår hur Du (Bengt) tänker. Tack för en mycket givande kurs!!"

Christina Hedenberg
Vägvisare i Rosenmetoden, Taiji och Flowdance
"Bengt fick mig att ta steget och starta eget."

Anna Löfgren
Fritidspedagog Enköping
"Ärligt talat så hade jag inga särskilda förväntningar, mer än att jag tänkte att det här blir nog bra. Du har verkligen peppat oss. Den här kursveckan på Cypern har varit ABSOLUT SUVERÄN !!!"

Anna-Karin Olsson
verksamhetschef Gävle Kommun

"Vi har haft 4 st. halvdagsutbildningar med Bengt Elmén för alla våra personliga assistenter under november och december 1995. Bengt gav oss alla mycket tänkvärt. Han påminde oss om varför vi är här och vem vi är till för."

Fler nöjda kunder

AMI
AF i Hässleholm
Arjeplogs Kommun
Brynäs Ishockeylag
Den Nya Välfärden
Ektorpshemmet
Enköpings Kommun
Flix
Folkpartiet
Forsa Folkhögskola
FSDB
Grand Hotell
Gävle Kommun
HSO
Hudiksvalls Kommunledning
Järfälla Hus AB
Ljungby Kommun
Marieborgs Folkhögskola Marknadsakademin
Mjölby Kommun
Montesorriförbundet
Mora Kommun
RBU
Robertsfors Kommun
Rädda Barnen
Sala Kommun
SCB
Skarpnäcks Stadsdel
Skellefteå Kraft
Statoil
Stockholms Energi
Stockholms Skolor
Stockholms Universitet
Storumans Kommun
Sveriges Riksdag
Söderhamns Sjukhus
Sölvesborgs Kommun The ForeSight Group
Umeå Kommun
Valjeviken
Valla Folkhögskola
Vetlanda Kommun
Vårdfacket
Värmdö Kommun
Värmlands Vårdförbund
Västmanlands läns Kommunalförbund
Växtverkstan
Ystads Komvux
Ålsta Folkhögskola
Ånge Kommun
Årjängs Kommun
Åsbackaskolan
Åsele Kommun
Örbyskolan
Österåkers Kommun